klinika dentare

Welcome to our Blog

klinike dentare sherbimet

Protetik Dentare

Protetik Dentare është degë e stomatologjisë që merret me ndërtimin dhe vendosjen e protezave të dhëmbëve të munguar ose të një pjese të tyre, si dhe me protezat e konstruksioneve e buta dhe të forta të nofullës dhe qiellzës.

Mungesa e dhëmbëve dhe dëmtimet në gojë dhe nofulla çojnë pashmangshmërisht në reduktimin e funksioneve themelore dhe mjaft të rëndësishme të përtypjes së ushqimit dhe artikulimit të fjalëve, por gjithashtu serioze dhe të rënda janë edhe problemet estetike të krijuara.